Mägiveise liha on tervislikum

Scottish Agricultural College (põllumajanduslik kõrgem kool) uuringutest selgus, et mägiveise (Hc) liha on väiksema rasva- ja kolesterooli-, kuid suurema raua- ja proteiinisisaldusega kui keskmine veiseliha.
(Information compiled from American Highland Cattle Association – Blue OX Farms, M.A.F.F. and the Scottish Agricultural College)

Mägiveise liha võrdlus muu veiselihaga

Mägiveise (Hc) tagatükk

g/ 100g kohta

Muu veise tagatükk

g/ 100g kohta

Rasva 4,2 13,5
Kolesterooli 45,8 63,0
Proteiini 22,4 18,9
Rauda 2,0 2,3

 

Mägiveise (Hc) abatükk

g/ 100g kohta

Muu veise abatükk

g/ 100g kohta

Rasva 4,7 10,6
Kolesterooli 42,2 63,0
Proteiini 21,6 20,2
Rauda 2,3 1,9

 

Mägiveise (Hc) filee

g/ 100g kohta

Muu veisefilee

g/ 100g kohta

Rasva 7,1 22,8
Kolesterooli 37,0 67,0
Proteiini 21,8 16,6
Rauda 2,3 1,6

 

Mägiveise (Hc) keskosa

g/ 100g kohta

Muu veise keskosa

g/ 100g kohta

Rasva 4,5 15,6
Kolesterooli 40,9 64,3
Proteiini 20,7 18,6
Rauda 2,1 2,0

Toitainete sisalduse võrdlus erinevates lihades

 

KOLESTEROOLI SISALDUS

mg/ 100g liha kohta

Mägiveise (Hc) liha 23,4
Alaska krabi 45,0
Belgia Sinise (Bb) liha 51,5
Tuunilala vesipakendis 55,0
Kalkuniliha 58,0
Lõhe 74,0
Sealiha 79,0
Krevetis 168,0

 

RASVASISALDUS

g/ 100g liha kohta

 Mägiveise (Hc) tagaosa  4,2
 Mägiveise (Hc) kõik muud lõiked 4,5
Mereahven 7,0
Kanaliha koos nahaga 9,0
Sealiha  9,0
Paltus  11,0
Kommertsveiseliha tagaosa  13,5
Kommertsveiseliha muud lõiked  15,6

 

 

PROTEIINISISALDUS

g/ 100g liha kohta

Mägiveise (Hc) liha 20,7
Kana rinnaliha 17,9
Muu veiseliha 15,4
Belgia Sinise (Bb) liha 14,0

(* Information compiled from American Highland Cattle Association – Blue OX Farms, M.A.F.F. and the Scottish Agricultural College.)

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga