Scottish Agricultural College (põllumajanduslik kõrgem kool) uuringutest selgus, et mägiveise (Hc) liha on väiksema rasva- ja kolesterooli-, kuid suurema raua- ja proteiinisisaldusega kui keskmine veiseliha.
(Information compiled from American Highland Cattle Association – Blue OX Farms, M.A.F.F. and the Scottish Agricultural College)
Mägiveise liha võrdlus muu veiselihaga
Mägiveise (Hc) tagatükk g/100g kohta |
Muu veise tagatükk g/100g kohta |
|
---|---|---|
Rasva | 4,2 | 13,5 |
Kolesterooli | 45,8 | 63,0 |
Proteiini | 22,4 | 18,9 |
Rauda | 2,0 | 2,3 |
Mägiveise (Hc) abatükk g/100g kohta |
Muu veise abatükk g/100g kohta |
|
---|---|---|
Rasva | 4,7 | 10,6 |
Kolesterooli | 42,2 | 63,0 |
Proteiini | 21,6 | 20,2 |
Rauda | 2,3 | 1,9 |
Mägiveise (Hc) filee g/100g kohta |
Muu veisefilee g/100g kohta |
|
---|---|---|
Rasva | 7,1 | 22,8 |
Kolesterooli | 37,0 | 67,0 |
Proteiini | 21,8 | 16,6 |
Rauda | 2,3 | 1,6 |
Mägiveise (Hc) keskosa g/100g kohta |
Muu veise keskosa g/100g kohta |
|
---|---|---|
Rasva | 4,5 | 15,6 |
Kolesterooli | 40,9 | 64,3 |
Proteiini | 20,7 | 18,6 |
Rauda | 2,1 | 2,0 |
Toitainete sisalduse võrdlus erinevates lihades
KOLESTEROOLI SISALDUS mg/ 100g liha kohta |
|
---|---|
Mägiveise (Hc) liha | 23,4 |
Alaska krabi | 45,0 |
Belgia Sinise (Bb) liha | 51,5 |
Tuunilala vesipakendis | 55,0 |
Kalkuniliha | 58,0 |
Lõhe | 74,0 |
Sealiha | 79,0 |
Krevetis | 168,0 |
RASVASISALDUS mg/ 100g liha kohta |
|
---|---|
Mägiveise (Hc) tagaosa | 4,2 |
Mägiveise (Hc) kõik muud lõiked | 4,5 |
Mereahven | 7,0 |
Kanaliha koos nahaga | 9,0 |
Sealiha | 9,0 |
Paltus | 11,0 |
Kommertsveiseliha tagaosa | 13,5 |
Kommertsveiseliha muud lõiked | 15,6 |
PROTEIINISISALDUS mg/ 100g liha kohta |
|
---|---|
Mägiveise (Hc) liha | 20,7 |
Kana rinnaliha | 17,9 |
Muu veiseliha | 15,4 |
Belgia Sinise (Bb) liha | 14,0 |