Scottish Agricultural College (põllumajanduslik kõrgem kool) uuringutest selgus, et mägiveise (Hc) liha on väiksema rasva- ja kolesterooli-, kuid suurema raua- ja proteiinisisaldusega kui keskmine veiseliha.
(Information compiled from American Highland Cattle Association – Blue OX Farms, M.A.F.F. and the Scottish Agricultural College)

Mägiveise liha võrdlus muu veiselihaga

Mägiveise (Hc) tagatükk
g/100g kohta
Muu veise tagatükk
g/100g kohta
Rasva 4,2 13,5
Kolesterooli 45,8 63,0
Proteiini 22,4 18,9
Rauda 2,0 2,3
Mägiveise (Hc) abatükk
g/100g kohta
Muu veise abatükk
g/100g kohta
Rasva 4,7 10,6
Kolesterooli 42,2 63,0
Proteiini 21,6 20,2
Rauda 2,3 1,9
Mägiveise (Hc) filee
g/100g kohta
Muu veisefilee
g/100g kohta
Rasva 7,1 22,8
Kolesterooli 37,0 67,0
Proteiini 21,8 16,6
Rauda 2,3 1,6
Mägiveise (Hc) keskosa
g/100g kohta
Muu veise keskosa
g/100g kohta
Rasva 4,5 15,6
Kolesterooli 40,9 64,3
Proteiini 20,7 18,6
Rauda 2,1 2,0

Toitainete sisalduse võrdlus erinevates lihades

KOLESTEROOLI SISALDUS
mg/ 100g liha kohta
Mägiveise (Hc) liha 23,4
Alaska krabi 45,0
Belgia Sinise (Bb) liha 51,5
Tuunilala vesipakendis 55,0
Kalkuniliha 58,0
Lõhe 74,0
Sealiha 79,0
Krevetis 168,0
RASVASISALDUS
mg/ 100g liha kohta
 Mägiveise (Hc) tagaosa  4,2
 Mägiveise (Hc) kõik muud lõiked 4,5
Mereahven 7,0
Kanaliha koos nahaga 9,0
Sealiha 9,0
Paltus 11,0
Kommertsveiseliha tagaosa 13,5
Kommertsveiseliha muud lõiked 15,6
PROTEIINISISALDUS
mg/ 100g liha kohta
Mägiveise (Hc) liha 20,7
Kana rinnaliha 17,9
Muu veiseliha 15,4
Belgia Sinise (Bb) liha 14,0
Šoti Mägiveis