Reklaami loosung siia
Vaata siit

Antrekoot hollandi kastmega
Koostis (2 sööjale):
- 2 mägiveise antrekoodi lõiku
- soola
- musta pipart
Kaste:
- 50 gr võid
- 1 suur munakollane
- sidrunimahla
- soola
- väike punt estragoni
Kartulid:
- 400 gr suuremaid kartuleid
- külmpressitud oliiviõli
- rosmariini- ja tüümianioksakesi
- soola
Valmistamine:
Harja kartulid voolava vee all puhtaks, lõika 1 cm jämedusteks kangideks, kuivata köögipaberiga. Tõsta ahjuplaadile, nirista oliiviõliga üle, maitsesta soolaga. Rebi ürdiokstelt lehed, sega kartulite hulka. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni kartulid on küpsed ja kuldsed.
Kastme valmistamiseks sulata või, haki estragon peeneks. Vahusta munakollane sidrunimahlaga 20-30 sekundit, seejärel lisa kogu aeg vahustades ühtlase joana sulavõi, kuni saad ühtlase siidise kastme (kontrolli kastme hapukust, kui vaja lisa veel veidi sidrunimahla). Maitsesta soolaga, sega hulka estragon.
Grilli lihalõike mõlemalt poolt 3-4 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning keera fooliumisse. Lase 10-15 minutit puhata. Viiluta liha ja serveeri koos kastme, kartuli ning värske salatiga.
