
Bavette või sisetükk vahemerelise või ja värske salatiga
Koostis (4 sööjale):
- 600 gr mägiveise sisetükki
- külmpressitud oliiviõli
- musta pipart
- 100 gr võid
- 2 anšoovisefileed
- 1 tl kappareid (lisaks serveerimiseks)
- 10 oliivi (roheliste ja mustade oliivide segu)
- kimp siledalehelist peterselli
- sidrunimahla
- maitsestamiseks soola
Valmistamine:
Haki anšoovised, kapparid, oliivid ja petersell ning sega toasooja võiga. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Soola lisamisel ole ettevaatlik, sest kapparid, anšoovised ja oliivid on juba soolased. Keera või vorstikujuliselt toidukilesse ning pista kuni serveerimiseni sügavkülma. Pintselda liha oliiviõliga ning grilli mõlemalt poolt 5 minutit, seejärel tõsta fooliumile. Lõika võist mõned viilud, tõsta lihale, keera foolium kokku ning lase 10 minutit lihal puhata. Viiluta liha õhukeselt, lisa soovi korral veel maitsevõi tükikesi, puista peale kappareid ning maitsesta musta pipraga. Serveeri värske salatiga.