
T-bone (sobib ka abatükk) kõrvetatud sibula kastmega
Koostis (2-3 sööjale):
- mägiveise T-bone, aba- või abasteigi lõik
- soola
- musta pipart
- paar küüslauguküünt
- paar rosmariini- ja tüümianioksa
- tükike võid
- külmpressitud oliiviõli
- 1-2 talisibula punti
- 50 gr hapukoort
- 1 tl BBQ-kastet
- näpuotsaga Cayenne pipart ja soola
Valmistamine:
Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta sibulapealseid ahjurestil umbes 10 minutit või kuni need on kergelt söestunud. Seejärel tõsta köögikombaini, surista läbi. Lisa hapukoor, BBQ-kaste. Maitsesta Cayenne pipra ning soolaga. Pintselda lihalõik oliiviõliga, küpseta grillpannil igast küljest 3 minutit. Kui võtsid T-bone tüki, siis eralda liha kondilt, tükelda lihalõiked jämedamalt ning aseta pannile (t-bone puhul siis kondi kõrvale tagasi), lisa laiakssurutud küüslauguküüned, ürdioksad ja võitükike, tõsta eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju ning küpseta veel 3 minutit. Serveeri kohe kastmega.