T-bone (sobib ka abatükk) kõrvetatud sibula kastmega

Avaleht/T-bone (sobib ka abatükk) kõrvetatud sibula kastmega

T-bone (sobib ka abatükk) kõrvetatud sibula kastmega

Koostis (2-3 sööjale):

  • mägiveise T-bone, aba- või abasteigi lõik
  • soola
  • musta pipart
  • paar küüslauguküünt
  • paar rosmariini- ja tüümianioksa
  • tükike võid
  • külmpressitud oliiviõli
  • 1-2 talisibula punti
  • 50 gr hapukoort
  • 1 tl BBQ-kastet
  • näpuotsaga Cayenne pipart ja soola

Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta sibulapealseid ahjurestil umbes 10 minutit või kuni need on kergelt söestunud. Seejärel tõsta köögikombaini, surista läbi. Lisa hapukoor, BBQ-kaste. Maitsesta Cayenne pipra ning soolaga. Pintselda lihalõik oliiviõliga, küpseta grillpannil igast küljest 3 minutit. Kui võtsid T-bone tüki, siis eralda liha kondilt, tükelda lihalõiked jämedamalt ning aseta pannile (t-bone puhul siis kondi kõrvale tagasi), lisa laiakssurutud küüslauguküüned, ürdioksad ja võitükike, tõsta eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju ning küpseta veel 3 minutit. Serveeri kohe kastmega.

Go to Top