Pikkpoiss mägiveise hakklihast

Avaleht/Pikkpoiss mägiveise hakklihast

Pikkpoiss mägiveise hakklihast

Koostis:

  • 1 kg mägiveise hakkliha
  • toop tumedat õlut
  • 4-5 viilu rukkileiba
  • 1-2 keskmist sibulat
  • 2 muna
  • 2 tl köömneid
  • pipart ja soola
  • võid lisada peterselli või mõnda muud lihaürti

Valmistamine:

  1. Pudista leib kaussi ja vala peale pool õlut. Kui leib on muutunud pehmeks, lisa ülejäänud õlu ja kõik teised koostisosad. Sega korralikult.
  2. Kui Sul on pikkpoisivorm, siis pane segu vormi. Kui vormi ei ole, siis pane ahjuplaadile fooliumpaber ja aseta peale hakklihasegu. Fooliumiga saad vormida ilusa pikliku pikkpoisi. Ära pikkpoissi pealt kinni kata.
  3. Kuumuta ahi 175 kraadini. Küpseta 1-1,5 tundi.
  4. Kui pikkpoiss on valmis küpsenud, siis tõsta ta ahjust välja. Juhul kui on vedelikku, siis kalla see ära ja lase pikkpoisil 10-15 minutit rahuneda.
  5. Seejärel viiluta ja serveeri (nt koos juurviljadega: porgand, kaalikas, peet, pastinaak, maapirn, brokoli)
Go to Top