Vürtsikas kaelahautis

Avaleht/Vürtsikas kaelahautis

Vürtsikas kaelahautis

Koostis (6 sööjale):

  • 1,5 kg mägiveise kaelaliha
  • soola
  • 1 sl ingveripulbrit
  • 1 sl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl musta pipart
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl Cayenni pipart
  • 1,5 sl suitsutatud paprikapulbrit
  • 1 sl kurkumipulbrit
  • külmpressitud oliiviõli
  • 4 keskmist sibulat
  • 6 küüslauguküünt
  • 1 suurem porgand
  • suur peotäis kividega oliive
  • 2 purki (a 400 gr) kikerherneid
  • 2 purki (a 400 gr) purustatud tomateid
  • vett
  • 3 suurt peotäit spinatilehti

Valmistamine:

Mõõda kõik vürtsid välja ning sega väikeses kausikeses kokku. Koori sibul, küüslauk, porgand.  Lõika sibul sektroiteks ning viiluta porgand. Lõika liha umbes 3x3 cm suurusteks kuubikuteks. Kuumuta pannil õli, prae köögiviljad läbi ning tõsta suurde hautamisnõusse. Seejärel pruunista veiselihakuubikud jao kaupa. Pruunistatud kuubikud tõsta kaussi, maitsesta soolaga ning lisa maitsesegu. Sega hästi läbi ning tõsta pannile tagasi. Kuumuta, kuni vürtsid muutuvad aromaatseks, ning tõsta hautamisnõusse. Lisa nõrutatud kikerherned, oliivid ning purustatud tomatid. Lisa niipalju vett, et liha oleks kergelt kaetud. Kata kaanega, tõsta eelkuumutatud 180-kraadisesse ahju ning küpseta 2,5-3 tundi või kuni liha on küps. Tõsta ahjust, sega juurde spinatilehed ning serveeri endale meelepärase lisandiga (lameleib, riis, kuskuss).

 

Go to Top